Global Steel Holdings Limited (GSHL), мажоритарният собственик на металургичния комбинат „Кремиковци" ще продължи да подпомага дейността на завода във всеки един аспект, се казва в прессъобщение на директора на GSHL Ашок Агарвал.

От холдинга са заявили, че „Кремиковци" е една от основните компании на GSHL и производствен стълб на стратегията на холдинга в Европа. Директорът на GSHL е заявил, че като стратегически инвеститор, холдинговата компания ще организира специални програми за подпомагане на металургичния завод у нас.

Във връзка с това Global Steel Holdings планират да пуснат финансова програма за „Кремиковци", с която да осигуряват "кешови инжекции" от по 15 млн. дол. всяко тримесечие, започвайки от януари 2007 г.

Това ще продължи докато „Кремиковци" не спре да показва резултати по-ниски от заложените цели за доходите на компанията преди лихви, такси, обезценяване и амортизация (EBITDA).

Припомняме, че в края на ноември металургичния завод предаде първия си от началото на годината отчет, който показа 217.4 млн. лв. загуба за деветмесечието.