С искрени поздравления и пожелания за много успехи в живота министър-председателят Сергей Станишев преряза лентата пред новата сграда на Стоматологичния факултет към Медицинския университет в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МС.

Той разгледа просторните зали и кабинети, като припомни, че и предишното и сегашното правителство положиха достатъчно усилия за довършването на строителството. В отговор, ректорът на университета доц. д-р Георги Паскалев отбеляза, че инвестициите в образованието изграждат самочувствието ни като народ.

На церемонията по откриването присъстваха и министрите на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

В строителството на новата сграда са инвестирани 5 млн. лв, осигурени от държавния бюджет и собствени средства на университета.

Застроената площ е 6 250 кв.м. Тук ще бъдат разположени три от основните клинични катедри - по ортопедична стоматология, детска стоматология и оперативно зъболечение.

Във факултета се обучават над 750 студенти, повече от 40 специализанти и докторанти, както и чуждестранни студенти. За подготовката им са осигурени 130 нови стоматологични стола от последна генерация.

Преди да пререже лентата на Стоматологичния факултет на пловдивския Медицински университет, премиерът Сергей Станишев присъства и на откриването на новата сграда на печатницата „Нова принт" в града, съобщават още от правителствената пресслужба.

Това е една сериозна инвестиция за 4 млн. евро, която показва, че българските предприемачи отдавна се готвят за членство в ЕС, отбеляза в приветствието си министър-председателят.