Днес официално Летище -София посрещна двумилионния си пътник.

Щастливката Десислава Дамянова пристигна с полета на България Ер от Амстердам в 14.00 часа. Тя получи специален подарък от авиокомпанията - двупосочен билет до избрана от нея дестинация.

Приемствеността в управлението на България Ер, сътрудничеството между досегашния и новия мениджърски екип и запазването на спокоен и конструктивен дух на работа, са част от приоритетите в преходния период, които очерта в изказването си Димитър Павлов, прокурист на България Ер.

По негови думи в авиокомпанията работят много доказани професионалисти и всеки ще получи шанс да докаже възможностите и лоялността си и при новото управление. Драстични промени в екипа не се очакват, обясни още Павлов. В момента той работи в тясно сътрудничество с изпълнителния директор Златин Съръстов.

Прокуристът на компанията обяви още, че са започнали преговори с ЕърБъс и Боинг за закупуването на чисто нови машини, с които да бъде подновен авиопарка на компанията.

В краткосрочен план се планира да бъдат осигурени между 10 и 15 самолета, а в дългосрочен - до 25. Основната цел е да се гарантира максимален комфорт и сигурност на пътниците на България Ер и да бъдат привлечени нови клиенти.

По думите на Павлов очакваният ръст на пътникопотока на годишна база, който се залага, е 20-25 %.

„Надяваме се догодина да празнуваме заедно двумилионният пътник на България Ер, Хемус Ер и Виаджо Ер.", пожела си Павлов. По негови очаквания въпросът за сливането на България Ер и Хемус Ер следва да се реши до година и половина.