През изминалата година самолетният превозвач на Германия е регистрирал рекордна печалба. Рекорден е и броят на превозените пътници. Ако нещата продължават да се развиват в същия тон, самолетното дружество ще се разраства и по-нататък, като възнамерява за 2008 да спечели един милиард.

През 2006 оперативната печалба на компанията се е покачила с 46% до 845 милиона евро. Оборотът достига рекордното за компанията значение от € 19,8 млрд. След данъците, на концерна са останали € 803 милиона - повишение със 77% спрямо предходната година. Акционерите ща получат с 20 евроцента по-висок дивидент.

Концентрацията на компанията върху превоза на пътници се е оправдала, счита ръководителят й Волфганг Махрхубер. Главното поделение е с оперативна печалба 400 милиона евро, трикратно увеличение.

Броят на превозените пътници е 53,4 милиона, което е рекорд, но рекордите не свършват дотук, защото за Lufthansa това е и годината с най-висока потребителска удовлетвореност, което пък от своя страна е свързано с разкриването на 5,500 нови работни места през годината.

За сметка на това резултатите на поделенията за товари, техника и IT-услуги леко са се дръпнали назад. Поделението за кетъринг LSG Sky Chefs дълги години работеше на загуба, но сега за втора поредна година е на печалба. Преди се говореше, че Lufthansa има намерение да го продава, но изглежда това не отговаря на истината - Махрхубер е посочил, че компанията му възнамерява да развива LSG сама в бъдеще.

По-добре от очакваното протича интеграцията с погълнатата преди две години Swiss. Швейцарското самолетно дружсество през 2006 е в зоната на печалбата. Спечелило е €163 милиона след загуба от € 178 милиона за предходната година.