Председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джебури е поканен да връчи наградата на европарламентариста с най-големи достижения в областта на Регионалната политика.

По покана на европейското парламентарно списание "Тhe Parliament Magazine" Държавната агенция по туризъм участва на организираната от изданието церемония по награждаването на депутати от Европейския парламент с най-големи достижения през изтичащата политическа година в 8 категории, между които здравеопазване, околна среда, наука и технологии, правосъдие и човешки права и др.

Церемонията ще се състои утре в Брюксел. Според процедурата на събитието, след предложения от неправителствения сектор се номинират трима депутати с най-големи постижения във всяка от 8-те категории.

Награденият във всяка от категориите се избира измежду тримата номинирани след гласуване от самите депутати.

В категорията "Регионална политика" трите номинации са на Jean Marie Beaupuy (Франция), Konstantinos Hadzidakis (Гърция), Jan Olbrych (Полша), от които, след вътрешно гласуване между депутатите, се излъчва един.

Преди самата церемония Държавната агенция по туризъм ще има щанд с рекламни материали за България.

На събитието са поканени парламентаристите от Европейския парламент, дипломати, представители на Европейската комисия.

В изданието "Nomination Guide" на списанието от 8.09.2006 водещата статия е за България. В нея се представят  възможностите за СПА и уелнес-туризъм в страната, за ски (под заглавие «България - рай за скиорите») и българското вино.