Плевенската компания „Проучване и добив на нефт и газ" (ПДНГ) е стартирала две обществени поръчки, става ясно от електронния регистър на АОП.

Нефтената компания търси изпълнител по проекта си за провеждането на полевите сеизмични проучвания е с цел по-добро дефиниране на капаните за нефт и газ и разломите в района на находище Тюленово, област Добрич.

Компанията планира да извърши мониторинг на резервоарите на находището, както и да определи мястото на бъдещи експлоатационни сондажи. Бъдещият изпълнител по обществената поръчка ще трябва да получи и обработи голям обем от сеизмични данни.

Подобни 2D и 3D полеви сеизмични проучвания ПДНГ ще извърши и в находищата си в Българево, Дуранкулак и Долни Луковит, община Плевен. Обект на обществената поръчка са и 2D морски сеизмични проучвания в Блок Шабла, на българския черноморски шелф, които имат за цел да дефинират потенциални структури и локализиране на капани за нефт и газ.

В същото време нефтената компания обяви и друга обществена поръчка за извършване на ремонтни дейности на сондажи в находищата си в Тюленово, Долни Дъбник, Долни Луковит и Бутан-юг.