Газова експлозия повреди най-голямата винтидж колекция на Porsche в Америка. Експлозията на газови тръби в Дърам, Северна Каролина увреди най-голямата винтидж колекция на автомобили Porsche, намираща се точно до сградата, в която се случва взривът.

Колекцията с антични коли на инвеститора Боб Инграм е била разположена в луксозно плейграунд помещение точно до сградата, пише Bloomberg. Притежанието на Инграм е известно с мащабността си и разнообразния подбор на автомобили. В Щутгарт наричат колекцията "спираща дъха", но тя далеч не изглежда по същия начин, както преди взрива.

През 2015 година колекцията включва повече от 80 изключително редки и важни модели - от модерния 918 Spyder до третия най-стар автомобил на марката - Porsche 356. Такива коли, събрани на едно място предизвикват възхищението на почитателите на марката.

Боб Инграм отказва да коментира щетите и на каква сума възлизат те. Той е казвал преди, че най-трудната част е именно да се намерят по-старите модели така че колекцията да е пълна.

Според специалисти, предвид това, че половина от сградата е разрушена, много ценни и уникални автомобили са повредени.

Въпреки това автомобилите имат застраховка, която ще покрие поправянето или заменянето им с други такива. Най-голямото предизвикателство е възстановяването на колекцията и по-конкретно намирането на по-старите модели от Porsche.