От Fiat обявиха, че изцяло обновеният модел Tipo ще се предлага на пилотна цена от 12 500 евро на територията на Италия. Автомобилът ще бъде наличен в две специални серии - Opening Edition и Opening Edition Plus, като колата ще се предлага с избор между два двигателя и три нива на оборудване, информира auto-press.net.

Поръчки за закупуването на новото Tipo вече могат да бъдат правени в Италия, като пилотната серия Opening Edition с 1.4 литров бензинов двигател с 95 конски сили е на преференциална цена от 12 500 евро.

Стандартната цена на това изпълнение на автомобила е определена на 14 500 евро, а Opening Edition Plus с 1.6 литров дизелов мотор със 120 конски сили струва 19 900 евро. 

Новият седан на Fiat Tipo Opening Edition идва с богато серийно оборудване, в което са включени шест предпазни въздушни възглавници, електронна стабилизираща програма, климатична инсталация, паркинг сензори, алуминиеви джанти, стъкла с електрическо управление, регулируема във височина седалка на водача и други.