Американското списание Consumer Reports обяви най-добрите автомобили за 2019 г., продавани в САЩ. Жури на изданието подбира модели според няколко критерия, които се оценяват от потребителите. В рейтинга се включват автомобили, които се продават в страната, смятат се за надеждни, успешно преминават официалните и неофициалните краш-тестове, а също така получават потребителски рейтинги над средното ниво. В основата на класацията стоят анкетите сред абонатите на списанието. 

Снимка 409322

Източник: Subaru

Subaru Forester е определен от американците за най-добрия компактен кросоувър. В САЩ цените на модела започват от 29 341 долара. Купувачите оценяват просторния салон, икономичния разход на гориво и удобното управление. Моделът за 2019 не се различава много от своя предшественик, но се гордее с по-луксозен интериор.

Снимка 409297

Източник: Toyota

Най-добрият "зелен" автомобил е хибридният Toyota Prius. Седанът беше обновен миналата есен и получи опционална система за задвижване на всички колела. Освен това е оборудван с допълнителен електрически агрегат на задния мост, който се активира при стартиране на автомобила при скорост 0-9 км/ч. 

В категорията на премиум кросоувърите победител е BMW X5. Цената на автомобила в САЩ започва от 68 730 долара. Всъдеходът е построен върху платформата CLAR. Задвижването е четири двигателни колела. Предлага се с пневматично окачване на предния и задния мост. Сред системите за сигурност са асистент при стартиране, динамичен круиз контрол и сигнализация за наближаване при паркиране. Като опция се предлагат помощник за паркиране Plus с камера за задно, функция за подпомагане на заден ход и система за нощно виждане с разпознаване на пешеходци.

Снимка 409301

Източник: Toyota

Хибридният седан Toyota Avalon е признат за най-добрия голям автомобил. Моделът смени поколението си през януари 2018 г. Структурата на задвижващата система включва 2,5-литров двигател и електрически мотор. Негови конкуренти са Acura TLX и Lexus ES.

Снимка 409302

Източник: Toyota

Седанът Toyota Yaris е обявен за най-добър сред компактните коли. Моделът за 2019 г. получава нови опции за тапицерия, допълнителни системи за сигурност и четирицилиндров двигател, който работи в комбинация с шестстепенна автоматична трансмисия.

Снимка 409303

Източник: Hyundai

Hyundai Kona печели в категорията на най-добрите малки кросоувъри. Автомобилът се предлага с четири двигателя по избор. Базовият вариант на кросоувъра може да бъде купен с 1,0-литров бензинов турбо двигател със 120 конски сили. С този агрегат Kona ускорява до 100 км/ч за 12 сек. Предлага се и 1,6-литров бензинов турбо агрегат със 177 к.с. С този двигател ускоряването до "сто" отнема 7,9 сек. Максималната скорост е 200 км/ч. Друг мотор е атмосферният 2,0-литров с мощност 147 конскси сили.

Снимка 409304

Източник: Audi

За най-добър компактен премиум автомобил е избран Audi A4. Потребителите оценяват удобния салон, пакета от съвременни технологии, модерните системи за сигурност, както и отличните динамични характеристики на спортния седан. Миналата година автомобилът получи обновяване и получи модифицирани брони с други въздухозаборници и нов U-елемент от алуминий. Плюс това, има други трапецовидни накрайници на изпускателната система.

Снимка 409305

Източник: Toyota

Хибридният Toyota Camry заема първото място в класацията на средно големите автомобили. Средният разход на гориво на седана е около 5 л гориво на 100 км. Междувременно в динамично отношение хибридът не се различава от бензиновия си колега. Сред системите за сигурност, които вече присъстват в базовата версия, е функцията за откриване на пешеходци и системата за поддържане задържане на лентата на движение.

Снимка 409306

Източник: Subaru

Subaru Ascent, наследникът на Tribeca, е признат за най-добрия средно голям автомобил. Задвижването на четирите колела и четирицилиндровият турбо двигател вече в базовата версия помогнаха на модела да стане победител в тази категория. Цената на автомобила сега започва от 43 867 долара. 

Снимка 409308

Източник: Ford

За най-добър пикап е определен Ford F-150. На местния пазар се конкурира с Chevrolet Silverado 1500, GMC Sierra 1500 и Ram 1500. Автомобилът се предлага с пет различни двигателя и богато оборудване. 

Consumer Reports е месечно списание, издавано в САЩ от 1936 година, публикуващо резултати от потребителски изследвания за различни стоки и услуги.