За да демонстрират една визия за автомобил, който е в състояние да разбира, предвижда и предоставя възможно най-доброто изживяване по време на пътуването на своя водач и пътници, Peugeot създаде концептуалната разработка INSTINCT.

От френската компания коментират, че PEUGEOT INSTINCT CONCEPT, която ще бъде представена по време на международното изложение в Женева само след няколко дни, комбинира функцията за автономно управление, но в същото време запазва и самата емоция от удоволствието зад волана.

Основен фактор при концепцията е I.o.T (Интернет на нещата) на платформата SAMSUNG ARTIKTM Cloud, която предоставя свързаност на автомобила с персонални за водача облачни услуги и акумулира непрекъснато информация за едно по-леко и приятно ежедневие.

Под внимание се взимат фактори като дневни задачи, оптимизиране на пътуването на базата на актуалната пътна обстановка, радиостанцията или стила музика, който шофьорът е слушал преди да напусне дома си, възможността за автоматично заключване на вратите на къщата след потеглянето на автомобила и други.

INSTINCT предлага два основни режима на ръчно управление- Drive Boost за по-динамично пътно поведение и Drive Relax за ненатоварващо, както и два автономни с адекватно поведение- Autonomous Sharp и Autonomous Soft.

Друга добавена функционалност на новата концепция на Peugeot е възможността за комуникация с автомобила в автономен режим на работа, с помощта на перосонален гласов асисент. Това дава възможност на водача или неговите спътници да си запазят и закупят билети за кино или театър, пише auto-press.net.