Един от най-големите производители на лаптопи и друга техника в Китай, който оперира и на пазара със смартфони, вероятно ще каже "сбогом" на умните устройства под собствен бранд.

Lenovo е напът да интегрира своя бизнес с мобилни устройства в марката Moto, пише gizmochina.com.

Концернът обаче не е потвърдил официално подробности за подобен ход относно бъдещето на бизнеса със смартфони на производителя.

В интервю изпълнителният директор на Lenovo Ян Юанцин съобщава, че процесът на интеграция ще отнеме известно време и позицията на марката Lenovo ще бъде по-ясна в бъдеще.

Въпреки че компанията все още не е обявила официално интегрирането на мобилния бизнес под марката Moto, слухът вече предизвика вълна от въпроси.

Янг обясни още, че логото на Lenovo Mobile ще бъде запазено, а според друго скорошно твърдение Lenovo Vibe Р2 може да бъде последният от марката.

От българското представителство на марката изпратиха по-късно становище до медиите, в което отричат подобен слух. "Нямаме никакво намерение да спираме, а смятаме да продължим възходящото развитие в смартфон индустрията". В него обаче не се споменава дали марката Lenovo ще бъде запазена или ще бъде интегрирана в бранда Moto.

Китайският производител придоби компанията Motorola Mobility за 2.91 милиарда долара от технологичния гигант Google преди около 2 години.