Още един доставчик на части за iPhone ще пострада тежко, след като Apple реши да спре да поръчва от него, пише Bloomberg.

В началото на април гигантът от Купертино заяви, че вече сама ще прави графичните си чипове, които досега бяха изработвани от британската компания Imagination Technologies. В резултат на това акциите на фирмата паднаха със 70%, тъй като поръчките за Apple носеха над 50% от печалбата.

Компанията, чиито акции се сринаха с 69% заради Apple

Компанията, чиито акции се сринаха с 69% заради Apple

Активите рязко поевтиняха

По-рано производителят на iPhone се скара с Qualcomm, която изработва процесорите, като причината беше обвинение, че цената за Apple е твърде надута. Затова технологичният гигант спря плащанията към Qualcomm, а в отговор производителят на процесори се закани да блокира продажбите на iPhone 8 в САЩ.

Доставчик на Apple започва патентна битка с гиганта

Доставчик на Apple започва патентна битка с гиганта

Гигантът от Купертино обяви край на партньорството

Поредното решение на Apple дойде днес, като компанията заяви, че ще възложи на Bosch да произвежда сензорите за движение за смартфоните - задача, която досега се изпълняваше от IvensSense Inc и носеше повече от половината й приходи.

Според анализ други пет компании разчитат на гиганта от Купертино за по-голямата част от своите приходи. Това са Dialog Semiconductor, които произвеждат чипове, контролиращи разхода на енергия (74% от печалбата), Cirrus Logic, които произвеждат аудио чипове (66%), Foxconn, които сглобяват iPhone (54%), Japan Display, които произвеждат панелите за дисплея (54%) и Glu Mobile - разработчик на игри (53%).