Със сигурност всеки има за какво да се опасява, но определено големи притеснения могат да споделят жителите на Лондон.

В английската столица например цените на жилищата непрекъснато растат, но ново проучване показва, че това далеч не е най-голямата тревога за лондончани.

Според изследване на CABA всеки пети жител на столицата обядва на бюрото си, застанал точно пред компютъра си. И това е защото се страхува да напусне офиса си по време на почивката.

Причината за опасенията се крие във факта, че лондончани смятат, че това ще ги накара да изглеждат зле в очите на колегите и шефовете си.

Докладът обхваща 2 006 британци. Около 19 на сто от анкетираните, които работят в Лондон, изпитват притеснения да си вземат обедната почивка.

Процентът е много по-висок от който и да било друг регион в страната, като средната стойност за Великобритания отчита 6 на сто служители, които се опасяват да излязат за обяд по средата на работния ден.

Друга причина, поради която лондончани остават зад бюрата си по време на обедната почивка, е тежкият работен ден и изобилието от задачи, заради които много от трудещите се на Острова твърдят, че просто не разполагат с достатъчно време, за да напуснат работното си място за около час.

Учените обаче отбелязват, че пропускането на обедната доза хранителни вещества определено не влияе добре на здравословното състояние, а напускането на работното място за почивка помага за по-малко нива на стрес през ежедневието, както и увеличава нивото на продуктивността за останала част от работния ден.