Основните доставчици на Apple в Китай, включително производителят на iPhone Hon Hai Precision Industry, планират да възобновят пълно производство в страната до 10 февруари въпреки епидемия на коронавируса, която зарази хиляди хора и ограничи пътуванията до абсолютен минимум.

Hon Hai или Foxconn - най-важният производител за американската технологична компания, заяви, че все още очаква разрешение да рестартира производството в целия Китай по график, пише Bloomberg. Доставчици като Quanta Computer, Inventec и LG Display също заявиха, че връщат служителите си в Китай на работа от следващата седмица.

Докато китайските чиновници и компании в голяма част от страната са се приготвили да възобновят работния процес към 10 февруари, през последните дни съмненията и спекулациите относно сроковете нарастват с нарастването на броя на смъртните случаи.

Към момента повече от 20 000 души са заразени с вируса, а над 400 са загинали.

Apple остави прогнозите на Wall Street зад себе си

Apple остави прогнозите на Wall Street зад себе си

iPhone се завърна

Почти всички iPhone-и на света са произведени в Китай, предимно от Hon Hai в така наречения iPhone City в Джънджоу, както и от Pegatron близо до Шанхай. Всяко от тези места се намира на повече от 500 километра от Ухан, където е епицентърът на вируса.

Apple заяви тази седмица, че ще затвори корпоративните си офиси, магазини и контактните си центрове в континентален Китай до 9 февруари.

Миналата седмица Apple отчете приходи за празничните тримесечия, които надхвърлиха очакванията на Wall Street за възстановяването на търсенето на iPhone. По този начин акциите на технологичния гигант достигнаха до рекордни нива.

Коронавирусът удари плановете и на Apple

Коронавирусът удари плановете и на Apple

Засиленото производство в Китай е под въпрос