Без съмнение абсолютният фактор, засягащ съвременния ни живот, е възможността да се репликират и съхраняват данни и то за символични суми. Революцията в информацията ни осигури многобройни придобивки и възможности на изключително ниска цена, пише VisuаlCapitalist.

При нулеви разходи можем да се свържем с глобален запас на цялото човешко познание. Нови приложения с внушителни функции могат да струват по-малко от долар. Междувременно споделяме мислите си с приятелите и семейството си безплатно през социални мрежи, имейл или други средства за комуникация. Това не е било възможно през цялото човешко съществуване до неотдавна и сега е осъществимо единствено заради невероятния мащаб на интернет.

Макар всички да правим връзката, че тези индивидуални дейности помагат за докарването на приходи на световните технологични гиганти, крайният размер на числата е почти непонятен за човешкия мозък.

Колко търсения в Google правите на ден? А вашият квартал, град или държава? Ами целият свят?

Днешните две визуализации показват мащаба на данните, обработвани на всеки 10 секунди от лидерите в сферата на технологиите, както и сумата на впечатляващите им печалби.

Само за 10 секунди се прехвърлят близо 225 000 GB данни, като са публикувани над 500 000 поста във Facebook, 57 000 публикации в Twitter, 46 000 търсения в Google и 2 милиона изпратени съобщения в WhatsApp.

Снимка 218379

Източник: pennystocks.la

А каква печалба се генерира на всеки 10 секунди?


Click above to view the full version [h/t pennystocks.la].

Сумите са поразителни и вероятно ще ви помогнат да си създадете представа за мащаба на технологиите и бизнеса.