Nvidia отчете рекордни приходи и печалба благодарение на повишения интерес към видеоигрите и криптовалутите, пише The Wall Street Journal.

Чистата печалба на производителя на полупроводници за първото тримесечие на 2021 г. възлиза на $1,91 млрд., над два пъти над отчетения година по-рано резултат. Приходите растат с 84% до $5,66 млрд., с което Nvidia надхвърля очакванията на аналзиаторите.

Продуктите на Nvidia са популярен избор сред геймърите, а начина, по който работят, ги прави предпочитани и за други приложения, включително изчисления в областта на изкуствения интелект и добиването на криптовалути.

Гейминг подразделението на Nvidia, най-голямото по приходи, отчита над два пъти по-високи продажби през тримесечието. Основният двигател е търсенето на графични карти за лаптопи и персонални компютри, посочва финансовият директор Колет Крес.

Компанията обаче все още усеща ефектите от недостига във веригите за доставки и очаква ситуацията да се запази такава и през второто полугодие. Прогнозите са и за растящо търсене благодарение на гейминг бизнеса и търсенето от страна на центровете за данни.

Nvidia очаква приходи от около $6,3 млрд. през настоящото тримесечие.

Акциите на компанията се покачиха с под 1% след резултатите. От началото на годината те поскъпнаха с около 80%.

Лондон се намеси в мегасделката между Nvidia и Arm

Лондон се намеси в мегасделката между Nvidia и Arm

Британското правителство нареди разследване, свързано с притеснения за националната сигурност