Украинските служители на Tesla, които са призовани да се върнат, за да защитават страната си, ще получават заплатите си поне три месеца, дори да не са на работа. Това обяви компанията чрез мейл до служителите в региона на Европа, Близкия изток и Африка. От имейла не става ясно дали това обезщетение ще важи за служителите в Северна Америка.

След изтичането на този обявен срок, компанията ще преразгледа и оцени каква е ситуацията и ще вземе решение за подобни бъдещи политики, ако се налага.

Въпреки че Tesla не оперира в Украйна и няма зарядни станции там, компанията заяви, че около 5000 собственици на Tesla в страната и шофьори на други видове електрически превозни средства могат да зареждат безплатно електромобилите си на някои от станции на Tesla за зареждане в Полша, Унгария и Словакия.

Вече множество автомобилни производители като General Motors и Ford преустановиха бизнеса си в Русия след нахлуването на страната в Украйна.

Stellantis обяви, че има денонощен екип, който наблюдава за безопасността на 71-те служители на компанията, базирани в Украйна.