Британската частна телевизия ITV може да получи най-малко 150 млн. паунда (193 млн. долара) от продажбата на централата си в Лондон. Сградата се намира в централната част на британската столица в близост до Лондонското сити и брега на река Темза.

На мястото ще бъде построена 31-етажна жилищна сграда с 213 апартамента, както и офиси и студия, съобщава Financial Times, цитиран от Bloomberg.

Телевизията използва сградата от 4 десетилетия, първоначално под наем, а през 2013 г. я купува за 56 млн. паунда. ITV започва основен ремонт на офисите през 2017 г. и се изнася от тях с идеята да се върне след обновяването им.

Телевизията използва сградата от 40 години

Източник: iStock

Телевизията използва сградата от 40 години

Главният изпълнителен директор Каролин МакКол обаче решава да продаде сградата, а телевизията да остане в новите си офиси в съседна част на центъра на Лондон. Някои от програмите на ITV сe заснемат и в студиа в Западен Лондон, които са собственост на BBC.

Районът, в който се намира сградата на ITV, става все по-предпочитана локация за офиси, а компании като рекламния гигант WPP вече се местят там.

Продажбата е поверена на агенцията за недвижими имоти Knight Frank.