Red Hat най-вероятно няма да получи по-висока цена от предложените от IBM $190 за дял, тъй като другите компании вече са имали своя шанс да придобият софтуерния разработчик, твърдят източници на CNBC.

В понеделник стана ясно, Red Hat е постигнала споразумение с IBM за продажбата на дяловете на компанията срещу $33,4 милиарда. Докато дружеството е водело преговори с IBM, разговори е имало и с "всички други логични купувачи", включително Google, сочи неназованият източник.

Google имаше интерес в закупуването на GitHub по-рано тази година, но в крайна сметка компанията стана собственост на Microsoft срещу $7,5 милиарда.

Google и други потенциални купувачи са водели предварителни дискусии в Red Hat през последните години. От самата Google все още не са отговорили на запитванията на медията.Въпреки че все още е възможно друга компания да предложи по-висока цена, това е малко вероятно. А и според вече подписания договор, ако сделката се провали, Red Hat ще трябва да плати на IBM $975 милиона

IBM вече заяви, че Red Hat ще продължи самостоятелно дейността си. Новата придобивка ще помогне на 107-годишната IBM да разшири дейността си в областта на облачните услуги и хибридната облачна инфраструктура.

IBM придоби Red Hat срещу $33,4 милиарда в най-голямата IT сделка за годината

IBM заложи $33,4 милиарда в битката срещу Amazon в най-голямата IT сделка за годината

А също и най-мащабното придобиване в 107-годишната история на компанията