Анализаторите предвиждат още лоши новини за Yahoo, тъй като на компанията й предстои да покаже новите резултати от дейността си на фона на засега затъващата оферта поглъщане.

Компанията Verizon, която е вероятният нов собственик на Yahoo, може де е напът да се откаже от офертата си за покупка на американската интернет компания.

Множеството главоболия, които преживя фирмата, накараха желаещите да я купят да посегнат към преразглеждане на офертата си.

Хакерската атака и кражбата на солидно количество данни от пощите на потребители, както и скандалът с шпионажа на входящите съобщения са подтикнали Verizon да даде заден.

Според анализ на изследователската фирма Emarketer се очаква още двуцифрен спад в приходите от реклама. Това идва в момент, когато Verizon се опитва да води преговори по офертата си, която първоначално възлизаше на 4.8 милиарда долара.

В договора за сделката за Yahoo е включена клауза, която позволява на Verizon да се оттегли, ако ново събитие " се очаква да има значителен неблагоприятен ефект върху активите, имотите, резултатите от дейността или финансовото състояние на бизнеса", което оставя вратата открехната.

Именно по-ниските приходи от реклама могат да обърнат ситуацията, след като същевременно през изминалата седмица Verizon намекна за преразглеждане на сумата относно покупката.