Българският телекомуникационен оператор "Виваком" вече официално има нов собственик.

На 30 август 2016 г. Viva Telecom (Luxembourg) S.A  придоби 100% от капитала на дружеството InterV Investment S.à r.l, Luxembourg (InterV), което непряко притежава телекомуникационния оператор VIVACOM. Смяната на собствеността вече получи одобрение от българската Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха днес от дружеството.

Сделката е резултат от проведения на 20 ноември 2015 г. в Лондон търг, който Viva Telecom спечели с оферта за 330 милиона евро за придобиване на InterV.

Български бизнесмен е новият собственик на Vivacom

Български бизнесмен е новият собственик на Vivacom

Колко плати за оператора?

С финализирането на сделката дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е притежавано изцяло от бизнесмена Спас Русев, става най-големият акционер в телекома с дял от 46%.

Останалите по-малки инвеститори са компании, свързани с VTB, Делта Кепитъл Инвестмънтс ООД (изцяло управлявано от Милен Велчев, Георги Велчев и Красимир Катев), Майкъл Тененбаум и дружества, управлявани от Mezzanine Management Central Europe II Limited.

Спас Русев изрази намерението на новите акционери да работят активно с мениджърския екип на VIVACOM за развитие на телекома и запазване на лидерската му позиция на пазара.