Първоначално планът на Байдън за инфраструктурни проекти беше оповестен като пакет в размер на 3 трлн. долара, а в последната си итерация ще възлиза на 2,5 трлн. долара. Но независимо от сумата, част от парите ще бъдат похарчени за изключително странни начинания.

Сред тях е унищожаването на магистрали, защото са "расистки", предаде Zero Hedge, като за целта ще бъдат отделени 20 млрд. долара, а сред пътищата, които ще бъдат разрушени, са Clairborne Expressway в Ню Орлиънс и Interstate 81 в Ню Йорк.

Същевременно новите проекти, с които администрацията ще се занимава, ще са съсредоточени върху "повторното свързване на съседните региони" и ще "подпомагат расовото равенство и природозащитната справедливост".

Планът на Байдън за $174 милиарда за изграждане на зарядни станции в САЩ

Планът на Байдън за $174 милиарда за изграждане на зарядни станции в САЩ

Електрическите автомобили представляват само 2% от продажбите на нови коли през 2020 г

"Афроамериканските общности са непропорционално разделени от магистрали или са изолирани от липсата на адекватни транзитни и транспортни ресурси", каза миналата година сектретарят по транспорта в администрацията на Байдън Пит Бутигиг.

Едва ли обаче двете магистрали ще са единствените разрушени в страната - поне не и според настроенията на някои американци.

"Очаквайте много други пътища да срещнат тази съдба", посочи водещият Тъкър Карлсън. "Хора, които вярват, че магистрали могат да бъдат "расистки", ще получат десетки милиарди долари като част от този план, докато са част от това, което администрацията нарича "недообслужени общности".