Авторитетното международно издание  Euromoney обяви Годишните си награди за изключителни постижения (Euromoney Awards for Excellence) в сферата на банкирането.

Отличените банки за наградата  "Най-добрите банки" от различни страни ще бъдат наградени на официални церемонии във Виена и Лондон.

Международното жури на изданието определи УниКредит Булбанк за "Най-добрата банка в България" през 2008 г. , съобщават от пресцентъра на банката.УниКредит Булбанк е най-голямата българска банка с активи от около 9 млрд. лева към края на 2007 г. Банката е номер едно по активи, кредити, привлечени средства, акционерен капитал и печалба през 2007 г. Освен това УниКредит Булбанк е лидер на пазара на корпоративно и инвестиционно банкиране и е сред водещите банки в банкирането на дребно.

Призът "Най-добра банка в България" се връчва на УниКредит Булбанк за втора поредна година от Euromoney.

Банката има една от най-широките клонови мрежи в България с около 260 филиала в цялата страна, където работят близо 4000 служители, обслужващи над един милион клиенти.

Годишните награди за изключителни постижения от Euromoney се считат за едни от най-уважаванието международни призове в банковия сектор.

Критериите за избор на "Най-добра банка" за различните страни включват оценка на количествени и качествени показатели, които журито събира по информация на одитирните отчети на банките и на други официални източници.

Призът "Най-добра банка" се връчва на финансовата институция, въвела иновативни пазарни решения и продукти през изминалата година и показала силен растеж и подобряване на рейтингите. Размерът на активите и бизнеса, както и възможностите за устойчиви показатели за ефективност и печалба, са част от количествените показатели.