Цената на златото слабо се променя във вторник сутринта, докато вниманието на инвеститорите е насочено към предстоящата среща на Федералния резерв на САЩ, показват данните от началото на днешната търговия.

Златните фючърсни контракти с доставка през юни поскъпват на Нюйоркската фондова борса Comex с 0,08% или с 1,35 долара до 1 781,45 долара за тройунция. В същото време, по-рано в хода на търговията, цената на жълтите кюлчета леко намаля.

Майските фючърси за среброто поскъпнаха незначително - с 0,07% до 26 227 долара за унция.

Инвеститорите очакват двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ относно паричната политика, което започва във вторник следобед. Пазарите очакват регулаторът да поддържа мека парична политика в подкрепа на икономическото възстановяване.

Анализаторите на ANZ, чието мнение е цитирано от Wall Street Journal, очакват сигнал от ръководителя на регулатора Джером Пауъл, че "няма нужда да бързаме" със затягане на паричната политика.

Според експерти това няма да помогне по никакъв начин в ситуацията с инфлацията, "която трябва да подкрепи търсенето на инвеститорите за благородния метал."