Технологичният лидер Apple обмисля да пусне на пазара нов и ултраздрав Apple Watch, който да е насочен към спортисти, туристи и други, които имат нужда от стабилен часовник в екстремна среда, съобщава Bloomberg. Според хора от компанията, базирана в Купертино, Калифорния, цитирани от медията, от Apple възнамеряват новият часовник да е на пазара най-късно през 2022 г.

Това е поне вторият път, когато Apple опитва да създаде иновативен и мега здрав смарт часовник

След пускането на първата версия на Apple Watch през 2015 г., компанията опита да създаде нов по-добър модел, който да се хареса повече на спортистите от екстремните спортове, но очакванията не бяха съвсем оправдани.

Сегашната версия на часовника все още е популярна сред бегачи, туристи и плувци, но проведено сред тях проучване показва, че има нужда от още подобрения. С новата версия ще бъдат добавени няколко функции за проследяване на активностите. Това, на което се набляга най-много обаче е по-здравият дизайн и допълнителната защита.

Apple ще плати над $300 милиона заради нарушени патенти

Apple ще плати над $300 милиона заради нарушени патенти

Гигантът е съден заради патент, свързан с управлението на цифровите права

Пазар за смарт часовници

Apple Watch се превърна в един от най-важните продукти на Apple, въпреки че компанията все още не разкрива колко приходи им носи. Часовникът е част от сегмента на преносимите устройства, който генерира продажби от над $30 млрд. през последната фискална година. Това го направи най-успешната продуктова категория на Apple, освен iPhone. През последното тримесечие на 2020 г. компанията държи 40% от пазара на интелигентни часовници в света. Запознати твърдят, че много усилено се работи за нови функции, които ще бъдат от полза на плувците.

Според експерти от технологичния пазар отвъд океана, все още съществува вероятността разработването на въпросната нова версия на Apple Watch в крайна сметка да бъде отменено или забавено. От Apple все още отказват коментар. Компанията обикновено пуска нови модели през септември. Миналата година на пазра се появи по-евтиният Apple Watch SE, който добави по-бърз процесор и сензор за кислород в кръвта.

В началото на тази година Аррlе тecтвa coфтyep зa іРhоnе, ĸoйтo тpябвa дa пoзвoли нa пoтpeбитeлитe дa oтĸлючвaт cмapтфoнa cи c лицeвo paзпoзнaвaнe дори тогава, ĸoгaтo нocят мacĸa. Уcлoвиeтo e пoтpeбитeлитe дa имaт и Аррlе Wаtсh, зa дa мoжe софтуерът дa paбoти ycпeшнo и дa oтĸлючва тeлeфoнa им.