Apple подготвя четири нови модела iPhone за тази есен, като ще пренесе дизайна на последните iPad и при по-малките устройства, пише Bloomberg. Очакваните телефони ще имат и 5G технология. През тази седмица компанията ще представи и наследник на iPhone SE.

Компания на тазгодишните наследници на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max ще правят и два по-достъпни модела, които ще заменят iPhone 11. Със сигурност двата по-скъпи модела ще приличат на iPad Pro, представен през 2018 г., като ще имат изцяло плоски дисплеи и дизайн, наподобяващ и iPhone 4 и iPhone 5, казват източници на агенцията.

Apple подготвя и по-малка и достъпна версия на HomePod.

Заради пандемията е възможно част от моделите да бъдат представени с няколкоседмично закъснение, но все пак през есента.

Новите iPhone Pro ще имат три задни камери, а по-достъпните модели - две. Apple ще добави и 3D LIDAR системата при двете по-скъпи устройства.

Най-големият модел ще има 6,7" дисплей, при 6,5" на iPhone 11 Pro Max. iPhone 12 Pro ще бъде с 6,1" екран, какъвто ще бъде и размерът на единия iPhone 12. Най-малкият и достъпен модел ще бъде с 5,4" екран, според непотвърдена информация. Вероятно ще видим и намаляване на т. нар. ноч в горната част, където е предната камера и сензорите за отключване.

Тази седмица се очаква и дългоочакваният наследник на iPhone SE. Новият модел, който вероятно ще носи същото име, ще бъде с дизайна на iPhone 8, но с последно поколение процесори и други нови функционалости. Почти сигурно той ще има само една камера на гърба. Очакваната цена е $399.