Технологичната компания Apple съвсем скоро може да започне производството на своите смартфони в Индия.

През следващите месеци се очаква да стартира сглобяването на по-евтините модели Iphone SE в договорения с местните власти завод, който се намира в южния индийски технологичен хъб Белгалуру, пише Reuters, позовавайки се на източник от иднустрията, пряко запознат с въпроса.

Тайванският партньор на Apple Wistron е в процес на изграждане на завод в района, където ще се съсредоточи единствено върху сглобяването на модела.

Ходът на Apple идва на фона на амбицията производителят да повиши дела си в рамките на най-бързо развиващия се пазар за мобилни устройства, където смартфоните са далеч по-евтини от цената на iPhone.

Наравно с това крачката е и отговор за забавянето в ръста на продажбите на пазара в Китай.

Чрез по-ниски цени за устройствата си американската компания се стреми да създаде местно производство, като неотдавна започна да води преговори с индийското правителство по отношение на някои изисквания, включително данъчни облекчения.

Първоначално Apple планира да сглоби от 300 000 до 400 000 апарата от модела в Индия, но източникът твърди, че е твърде рано да се кажи кои други модели ще бъдат произвеждани във фабриката.

iPhone SE се продава за 28 433 рупии или 424 долара през Amazon в Индия.

Apple е готова да прави iPhone в Индия. Но при някои условия

Apple е готова да прави iPhone в Индия. Но при някои условия

Компанията има дълъг списък с искания