Китайската Meizu е номер 11 по големина в света по продажби на смартфони и един от най-популярните в азиатската страна. От компанията обаче искат да станат известни с още нещо - със своя смартфон на бъдещето.

Тази седмица производителят показа своя нов модел - Meizu Zero, който е първият в света телефон без никакви портове, бутони, дупки, и кабели.

При него е използвана т.нар. mSound 2.0 технология, при която звукът идва направо от екрана. Все пак телефонът има мини отвор за микрофона.

Моделът е снабден с 5,99-инчов OLED дисплей с вграден сензор за пръстови отпечатъци, както и с предна камера с лицево разпознаване. Също така той работи с процесор Snapdragon 845.

Устройството може да бъде зареждано само безжично. Зарядното е 18-ватово, което се очаква да бъде значително по-мощно от методът за безжично зареждане, който ползват Apple и Samsung.

Meizu Zero е водоустойчив, като той може да стои в до 2 метра дълбочина за половин час.

Ако се чудите къде се поставя SIM картата на смартфона, той не работи с физическа такава, а използва технологията eSIM, при която картата е изцяло електронна.

Моделът има виртуални бутони, а не физически такива. Така когато се включва и изключва, устройството вибрира.