След като миналата година популярната марка мобилни телефони Nokia възроди емблематичния си модел 3310 и пусна свои смартфони на пазара чрез компанията HMD Global, новите модели Nokia 6 и Nokia 7 Plus вече ще бъдат достъпни за потребителите в България.

По думите на генералният мениджър на HMD Global за Балканите, Румъния, Молдова, Грузия, Унгария и Адреатика Росен Петков страната ни ще е сред първите, в които двата смартфона ще се продават след световното им представяне.

Флагманът Nokia 7 Plus

Флагманът Nokia 7 Plus разполага с 6-инчов Full HD+ екран и 4 GB RAM памет. Сериозното предимство на устройството е, че то е "въоръжено" с доста издръжлива батерия с капацитет от 3800 mAh, която може да работи до два дни с едно зареждане.

Моделът работи с процесор Qualcomm Snapdragon 660. Предната камера на телефона е 16-мегапикселова с оптика ZEISS, което й позволява да работи добре дори и при недостатъчно светлина. Задната камера на Nokia 7 Plus е двойна с общо 25 мегапиксела. Смартфонът има и функция за заснемане на 4К видеа.

На българския пазар устройството ще се предлага в черно-меден цвят.

Nokia 6

Смартфонът работи с Qualcomm Snapdragon 630 и предлага на потребителите 5,5-инчов Full HD ламиниран дисплей. Големият плюс при него е, че дава възможност за бързо зареждане чрез USB-C, като времето за зареждането на батерията с капацитет от 3000 mAh е само 30 минути.

Nokia 6 идва с 16-мегапикселова ZEISS задна камера и 8-мегапикселова такава за селфита. Моделът има опция за лицево разпознаване, като това позволява устройството да се отключва много бързо.

Моделът ще се продава на българския пазар в черно-медно и бяло-стоманено.

И двата смартфона работят с операционна програма чист Android Oreo.