Малко познат китайски технологичен стартъп планира да пусне на пазара първите огъващи се смартфони през тази година. По този начин от Moxi Group ще опитат да изпреварят Samsung, които преди време обявиха, че разработват свой такъв модел.

От стартиращата фирма твърдят, че имат готовност да доставят 100 000 бройки от своите пластични устройства през 2016 г., съобщава Bloomberg.

“Умните” телефони с уникален дизайн ще се продават на цена от 5000 юана или 765 долара, като те са проектирани така че да могат да бъдат носени на китката като гривна. Дисплеите на устройството са активни и могат да работят дори, когато са сгънати.

Екраните на първото поколение огъващи се смартфони обаче ще могат да поддържат само черното и бялото като цветове, като следващите вече ще бъдат цветни.

“Черно-белите телефони са много по-лесни за производство”, обясняват от китайската компания и допълват, че продажбите ще започнат в Китай. В случай, че има интерес към продукта в чужбина, ще бъдат разработени и цветните модели по-бързо.