Следващите смартфони от високия клас на Samsung ще бъдат представени на за пръв път изцяло виртуалното събитие Galaxy Unpacked, става ясно от поканата от компанията. Въпреки че в нея не става ясно кои модели ще дебютират, анализаторите на технологичния свят имат хипотези какво ще видим от корейския гигант в началото на следващия месец.

Едната от възможностите е да бъде представен луксозният Galaxy Note 20. По принцип компанията го оповестява пред публика именно през август, а в клипа се показва върхът на стилуса S Pen, който идва именно с Galaxy Note. Освен това неговият цвят е меден, какъвто е и цветът на Galaxy Note 20 Ultra, публикуван на страницата на Samsung.

Samsung отчете 23% ръст на печалбите си, въпреки слабото търсене на смартфони

Samsung отчете 23% ръст на печалбите си, въпреки слабото търсене на смартфони

Компанията компансира с продажбата на чипове

На събитието се очаква да дебютира и вторият сгъваем смартфон на компанията - Galaxy Z Fold 2, който ще бъде наследник на пуснатия на пазара през 2019 г. Galaxy Z Fold, сочи доклад на SamMobile, които припомнят, че миналогодишният модел имаше технически проблеми при дебюта си.

Според други анализатори в началото на следващия месец ще видим и умния часовник Galaxy Watch 3, който се очаква да дойде в две версии - с 1,2 и 1,4-инча дисплеи, 8GB памет, 1GB RAM памет и операционната система Tizen.

През първата половина на годината продажбите на телефони се понижиха с почти 12% спрямо същия период на 2019 г. Прогнозата е за цялата година това статукво да се запази и те да се свият с 11,9%. През първото тримесечие продажбите конкретно на Samsung спаднаха с 18,9%.

Samsung прави още една стъпка от своя план за $116 млрд.

Samsung прави още една стъпка от своя план за $116 млрд.

Компанията изгражда нова леярна с фокус върху базирани на 5-нанометрови EUV-технологии