Сингапур разпространява ново дигитално устройство за проследяване на контактите на хора, които не използват смартфони, като мярка за превенция на разпространението на новия коронавирус.

Устройствата TraceTogether са насочени към уязвими възрастни хора, които не са свързани цифрово, но са изложени на по-висок риск от инфекция, се посочва в изявление на Службата за интелигентна нация и цифрово управление (SNDGO) на Сингапур.

Разпространението на устройствата започна в неделя. Идеята е същата като тази на приложението за смартфони TraceTogether, което използва Bluetooth, за да предупреди потребителите, ако те са били в контакт с някой, който е дал положителен резултат за коронавирус.

Устройствата също изпращат Bluetooth сигнал както към смартфоните, така и към другите такива устройства. За всеки един гражданин, свалил приложението или използващ устройството, ще бъде генериран уникален QR код, който ще съдържа неговите данни.

Новата технология е малка по размер - като ключ за автомобил. Устройството също така е леко и работи на батерии, които ще имат живот от 6 до 9 месеца живот.

Снимка 485825

Източник: Facebook