Видеоклиповете на живо стават много по-често срещни в социалните медии, особено след като Facebook стартира своя собствена платформа през тази година.

Сега и онлайн мобилната социална мрежа Instagram планира да тръгне по стъпките на компанията майка и да направи същото.

От ръководството наскоро потвърдиха, че работят по добавянето на възможността за живо видео към приложението, пише International Business Times.

"Излъчването на живо е наистина вълнуващо за нас. Мисля, че може да подобри това, което правим ", коментира шефът на мобилната социална мрежа Кевин Систром.

Шефът на Instagram обаче не разкрива подробности около това как планират да внедрят живото видео, нито пък споделя кога ще стане достъпно за потребителите на платформата.

Според изтекла информация обаче функцията ще бъде подобна на тази на Snapchat. Самата опция позволява на любителите на социалната мрежа да публикуват материали, които изчезват в рамките на 24 часа. Също така видеата ще имат етикет "на живо" в горната част на екрана по време на излъчването.

"Go Insta" пък ще бъде витруалният бутон, чието натискане ще отправя към стартиране на жива връзка.

От Facebook коментират, че потребителите са склонни да гледат по-дълго време живо излъчване, отколкото биха отделили за обикновено записано видео.