Като използвате услугите на Google, вие се съгласявате да споделите с интернет компанията огромно количество информация за себе си. Тези данни биват давани на рекламодателите, за да могат те да ви предлагат своите продукти и услуги чрез интернет. Ето и как да научите какво точно знае Google за вас:

1. Влезте в регистрацията на акаунта си:

Снимка 238451

Източник: Google

2. Влезте в историята на профила си, където се съхраняват данните за всичките ви търсения в Google Chrome. На база на тях се събира информацията за вас. Те могат да бъдат изтрити за определен период – за последната седмица, за последния месец или пък изцяло всичките (опцията “За всички времена”):

Снимка 238452

Източник: Google

3.Google пази и данни за местоположението ви, ако сте дали разрешение за въпросната функция. Информацията за това може да се провери в опцията “История на Местоположенията”:

Снимка 238453

Източник: Google

4. Историята може да бъде активирана, деактивирана и трита, когато вие решите. Хронологията за локациите изглежда ето така:

Снимка 238454

Източник: Google

5. За да видите какви данни Google дава за вас на рекламодателите, влезте обратно в профила и след това в секцията “Лични данни и поверителност” кликнете на опцията “Настройки на рекламите”. Следващата стъпка е да отворите “Управление на настройките за рекламите”:

Снимка 238455

Източник: Google

Снимка 238456

Източник: Google

6. Тук се показват всички сфери на интересите ви, според Google. Можете да изтриете някои от тях или да добавите други:

Снимка 238457

Източник: Google

7. На същата страница се намират данните за потребителския ви профил: пол, години, телефон и всичко останало, което сте споделяли в Google. Цялата информация можете да разгледате, като кликнете на иконката в горния десен ъгъл:

Снимка 238463

Източник: Google

8. Отново на страницата за управление на рекламите можете да изключите функцията рекламите да се показват въз основа на интересите ви с помощта на зеления плъзгач, който се намира отново в горния десен ъгъл:

Снимка 238458

Източник: Google