Милиардерът Джордж Сорос гласува голямо доверие на платформите за стрийминг музикални услуги през второто тримесечие на годината и изглежда то ще бъде оправдано.

Фондът на инвеститора Soros Fund Management е купил 728 700 акции на Spotify на стойност от 122,6 милиона долара през второто тримесечие на годината, показват документи, цитирани от Business Insider.

Също така компанията е вложила в 7,12 милиона ценни книжа на конкурентната на Spotify - Pandora, които в момента са оценявани на 56,1 милиона долара. Общо в двете компании от фонда са инвестирали общо 178,1 милиона долара.

Въпреки че не се знае кога точно са били купени тези акции, може да се каже, че това решение е повече от успешно, като се има предвид, че тези на Spotify са поскъпнали с 27% от излизането й на борсата до цена от 132 долара на акция в края на юни. След това те са поскъпнали с още 15 на сто.

Междувременно през второто тримесечие на годината акциите на Pandora за отчели ръст от 57%, завършвайки с цена от 7,88 долара в края на периода.

През същия период Джордж Сорос е заложил и на 159 200 акци на Facebook на стойност от 30,9 милиона долара.