Philip Morris International, производителят на устройството за нагряване на тютюн iQOS, ще инвестира в създаването на кол център в България, заяви пред Money.bg Христос Харпантидис, управляващ директор за региона Югоизточна Европа.

Очаква се новият кол център да заработи още през третото тримесечие на 2019 година. Компанията все още не е взела решение дали той ще бъде в София или в друг град в България.

iQOS получи разрешение за продажба в САЩ

iQOS получи разрешение за продажба в САЩ

От това лято

Първоначално в него ще бъдат разкрити 100 работни места. Кол центърът ще поеме част от дейността, за която в момента отговарят офисите в Гърция и Италия. В рамките на година се очаква броят им да се увеличи до 200.

Българският офис, който ще отговаря на запитвания на клиенти, ще отговаря първоначално ще работи с българския и гръцкия пазар, а от догодина и с този в Италия.

Philip Morris инвестира €300 милиона в Гърция

Производителят на Marlboro инвестира €300 милиона в съседка на България

Ще прави бездимни тютюневи изделия, използвани с IQOS

Компанията има производство в съседна Гърция. През миналата година от Philip Morris International обявиха, че ще вложат 300 милиона евро във фабриката си в град Аспропиргос, където преди се правеха цигари, а сега се произвеждат бездимните тютюневи изделия HEETS.

Същият продукт се прави и в базата на компанията в Италия. Тя има още производства в Румъния.