Фабриката на "Филип Морис Интернешънъл" в Аспропиргос, Гърция вече е преустановила производството на цигари и вече произвежда единствено бездимните тютюневи изделия HEETS, които се използва с IQOS - първата система за нагряване на тютюна на компанията.

Инвестицията от 300 милиона евро е в изграждане на три нови сгради и замяна на цигарените производствени линии с високотехнологични мощности за производство на 10 000 бездимни тютюневи изделия на минута.

Преустройството на фабриката започна през август 2017 г. Очаква се тя да достигне пълния си капацитет към края на 2018 г. и в нея да бъдат създадени 400 нови работни места.

Гърция може да поведе революцията в цигарения бизнес

Гърция може да поведе революцията в цигарения бизнес

Philip Morris прави инвестиция от 300 млн. евро

Заводът в Болоня, Италия също вече е преобразуван и не произвежда традиционни цигари. Очаква се подобна промяна за фабриките и в Корея, Румъния и Русия.

От компанията отчитат, че от 2008 г. насам са инвестирали над 4,5 милиарда долара в научноизследователска дейност, разработване и търговска реализация на бездимни продукти и производствен капацитет. През 2017 г. 70% от разходите за R&D са за бездимни алтернативи.

По данни на "Филип Морис" почти 5 милиона пълнолетни пушачи в света вече са преминали на IQOS.

IQOS специализиран бутик в България откри "Филип Морис"

IQOS специализиран бутик в България откри "Филип Морис"

Модерната технология е резултат от 10 години проучвания и над $3 милиарда инвестиции