Световният лидер в производството на тютюневи изделия "Филип Морис" отвори първия си специализиран IQOS бутик в България. Той се намира в столичния търговски център "Сердика".

Компанията започна продажбите у нас на продукта си IQOS още през ноември миналата година, а от днес клиентите й могат да се запознаят с него и в специализирания магазин. Така страната ни се нареди сред 32-те в света, които ще станат част от промяната в тютюневата индустрия и преминаването към бездимни алтернативи на цигарите.

"Днес вече близо 4 милиона мъже и жени по света избраха да спрат да пушат и да преминат към иновативните продукти, които имат потенциала да намалят риска в сравнение с пушенето. Радваме се, че можем да предоставим по-добър избор на близо 2,5 милиона пълнолетни потребители в страната", заяви Джордж Маргонис, генерален мениджър на Филип Морис България на откриването на първия специализиран IQOS бутик.

Снимка 337729

"Окуражени сме от силния интерес към продукта до момента, към науката и иновационната технология, които стоят зад него, и силно вярваме, че един ден ще дойде времето, в което бездимните алтернативи ще заменят изцяло цигарите за доброто не само на пушачите, но и на цялото общество", допълни Маргонис.

Зад създаването на иновативната система IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по международно признати стандарти от над 400 научни експерти в двата научно-изследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур. От 2008 г. насам Филип Морис Интернешънъл инвестира над 3 милиарда долара в научна и развойна дейност.

IQOS на Philip Morris прави революция с по-безвредни цигари

Philip Morris е на прага на революция в тютюневата индустрия

Производителят може да привлече печалба от $1,2 милиарда

В разработката на революционната технология компанията си партнира с над 60 стартъп компании в Швейцария. Над 3000 са издадените патенти за иновативните компоненти на IQOS и бездимните продукти. Това нарежда Филип Морис като единствената тютюнева компания в топ 100 на световната класация по брой на получени нови патенти от Европейската патентна организация EPO.