Варна окончателно се сбогува с проекта за Galleria Mall в града, който беше спрян преди години. Но за сметка на това морската столица ще каже "здравей" на друг търговски комплекс на негово място - Delta Planet Varna.

Той ще се намира на мястото на спрения строеж на стария мол, като зад него стои българската компания "АП инвест" в партньорство с Delta Real Estate, която има силно присъствие на пазарите в Сърбия, Черна Гора и Словения.

Двете компании вече са придобили терена, където ще бъде появи Delta Planet Varna. Проектът се изчислява на 120 милиона евро или над 230 милиона лева, като се очаква молът да отвори врати през следващата година.

"Довършителните работи по търговския център с обща площ от 110 000 кв.м. ще започнат в най-скоро време, а откриването му е планирано за май 2018 година", става ясно от съобщение на инвеститорите.

Delta Planet Varna ще има 4 етажа и 3 подземни нива за паркиране, 12 кинозали и около 160 помещения за различни предназначения, както и градина на покрива на сградата.

"АП инвест" е собственост на предприемачите Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат широк спектър във вложения в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, селското стопанство и търговията на дребно.

Сделката за €62 000 000: Продават два мола и с парите вдигат нова офис сграда в София

Сделката за €62 000 000: Продават два мола и с парите вдигат нова офис сграда в София

Полската Globe Trade Centre ще инвестира средствата в столицата

Delta Real Estate е компания за недвижими имоти с дейност в много страни в региона. Изпълнението на проекта ще бъде реализирано от българската фирма "Планекс".

По проекта за Galleria Mall в морския град работеше полската Global Trade Centre (GTC). Тя изгради други два търговски центъра - в Бургас и Стара Загора. През април обаче те бяха обявени за продажба, като тогава стана ясно, че евентуален нов техен собственик ще стане MAS Real Estate в сделка за 62 милиона евро.