"Бер-Хелла Термоконтрол" ЕООД, "Аксидиа" АД и "Турбо Гарант" ЕООД получиха сертификат по Закона за насърчване на инвестициите от Министерството на икономиката днес. Трите дружества планират общи инвестиции от над 36 милиона лева и създаването на близо 400 работни места, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

"Бер-Хелла Термоконтрол" (BHTC) ще изгради ново производствено предприятие, чрез което да разшири капацитета си за производство и уреди за обслужване и управление на климатични инсталации. Инвестицията е размер на 31,6 милиона лева и ще разкрие 250 работни места.

Германският гигант BHTC инвестира още 32 милиона лева в Божурище

Германският гигант BHTC инвестира още 32 милиона лева в Божурище

Производителят ще създаде още 250 работни места

"Турбо Гарант" ще изгради сервизна база за ремонт на турбокомпресори. Размерът на инвестицията възлиза на 4 005 000 лв.

Третият проект, на който беше връчен сертификати за инвестиция клас "А" е на "Аксидиа" АД. Той включва разработка на уеб базирани, мобилни и настолни софтуерни приложения. Като част от този проект се включва и разработването на собствен продукт, който компанията ще предлага на пазара. Размерът на инвестицията възлиза на 720 000 лв. и ще се финансира със собствени средства. С проекта се предвижда разкриването на нови 120 работни места.