Фармацевтично производство, туризъм и селско стопанство - всичко това обединява мащабният инвестиционен проект "Ведра Ленд" на компанията Vedra International и притежавания от нея производител Tera Pharmaceuticals. Той ще се реализира в созополското село Зидарово, което е в района на Странджа.

Детайли: Инвестицията ще е в рамките на над 40 млн. лева, като първият етап включва производствена база, за която има и влязло в сила разрешение за строеж. Тя ще бъде лицензирана и сертифицирана по редица международни стандарти.

"Аванс трейд" инвестира 6 милиона лева в модерен козметичен завод в Габрово

Български производител инвестира 6 милиона лева в модерен козметичен завод в Габрово

Продукти на компанията се използват в АГ отделенията на десетки болници у нас

В нея ще се произвеждат медицинските изделия Теразал гастро, супозитории, овули и спрей, а бъдещото развитие се планира да включва и продукция на хранителни добавки и лекарствени форми, уточняват от компанията.

Предвижда се и създаването на стопански комплекс за отглеждането на над 60 вида билки и лечебни растения, а също и овощни дървета и млекодайни животни. Планът е до него да имат достъп и студентите медици и фармацевти в Бургас.

Събитиен център с площ от 1000 кв.м с мини голф игрище пък ще привличат както организаторите на научни мероприятия, така и туристи.

Още нещо: Първоначално в производството на медицински изделия ще бъдат ангажирани около 40 специалисти биолози, химици и фармацевти, а при пълната реализация на "Ведра Ленд" в него ще работят над 200 души.

Какво следва: Първата копка е на 18 септември, като за момента не е публична информацията кога се предвижда да заработят както заводът, така и останалите части от комплекса.