Собствен производствен комплекс изгражда в Габрово фирма "Аванс трейд", като първият му етап вече е готов и започва производство на мокри кърпички, включително - такива от бранда "бебо", специално предназначени за най-малките.

Детайли: Заводът е на площ от 2800 квадратни метра. Двете му линии са с капацитет от 200 биоразградими кърпички в минута при пълна автоматизация на производство и пакетиране.

Чистотата на продукцията и безопасността ѝ за бебешката кожа се гарантира с 9 степени на пречистване на водата за разтворите, с които се напояват кърпичките.

Снимка 633392

Заводът ще произвежда както собствените марки на "Аванс трейд", така и продукция за партньорите на компанията. През първата година на новото производство ще бъдат отворени 25 работни места.

В прав текст: "Нуждата да започнем собствено производство идва осем години след създаването на собствения бранд "бебо". Отговорността, когато създаваш продукти за грижата за кожата и дома на бебетата, е огромна и изисква безкомпромисно качество. Работим със собствени формули на козметичните продукти, разработени от наш екип. Осигуряваме сами съставките за формулите. Единственият начин да затворим цикъла и да осигурим пълен контрол върху качеството, е да поемем изцяло производствения процес", е цитиран в официалното съобщение да казва Николай Умников, основател на "Аванс трейд".

Снимка 633391

Контекст: Продуктите на "бебо" се използват за грижа за кожата на новородените в 45 от най-големите болници у нас, посочват от компанията, като допълват, че са най-големият производител дарител на неонатологичните и АГ отделенията у нас.

Какво предстои: Следващият етап от изграждането на завода ще е свързан именно с производството на козметичните продукти на "бебо".