Американският технологичен гигант VMWare ще инвестира 46 милиона лева в България, става ясно от прессъобщение на Министерство на икономиката. Компанията днес получи сертификат за инвестиция клас А по смисъла на закона.

Основната цел на настоящия инвестиционен проект е свързана с разширяването на съществуващото предприятие чрез изследване и разработване на нови софтуерни продукти, както и чрез увеличаване на броя на служителите през следващите години. Работният капацитет на "ВиЕмУеър България" ЕООД ще подобри разработването на нови продукти и ще предложи професионални услуги по внедряване на закупените от клиентите продукти, става ясно от съобщението.

VMWare, която работи на българския пазар от 2007 г., ще назначи и още 500 души. От стъпването си в България, компанията е инвестирала общо над 350 милиона лева, превръщайки София в един от трите основни стратегически центрове за научно-изследователска и развойна дейност на VMWare в световен мащаб. Към момента за нея работят над 1 000 служители в България над 20 000 в световен мащаб.

VMware инвестира 500 милиона долара в облачни услуги

ИТ лидер с бизнес у нас купува американски старт-ъп за $500 милиона

Компанията иска да разшири бизнеса си в тази посока