Гигантът JPMorgan обяви, че открива свой офис във виртуалния свят на Decentraland, като по този начин става първата банка в света, пристигнала в метавселената. Според банката от Wall Street, метавселената има пазарна възможност от $1 трилион годишни приходи, предават световните медии.

Onyx Lounge, който е кръстен на вътрешната блокчейн система за плащания на JPMorgan, беше представен заедно с доклад от банката, в който подробно се описват свързаните с метавселена възможности за растеж за бизнеса и причините за този "експлозивен интерес".

Kрипто гигантът Grayscale: Метавселената е възможност за $1 трилион годишни приходи

Kрипто гигантът Grayscale: Метавселената е възможност за $1 трилион годишни приходи

Плановете на Facebook да похарчи $10 милиарда тази година за метавселената е знак за потенциала на пазара.

Посетителите на офиса, разположен в Metajuku Mall на Decentraland, ще бъдат посрещани дигитален образ на главния изпълнителен директор на банката Джейми Даймън.

Виртуалните посетители ще могат да гледат и презентация на изпълнителния директор за икономиката на криптовалутата.

"Когато мислите за икономиката на метавселената, или както я наричаме - метаномика, там се предлагат възможности в почти всяка пазарна област. А ние сме тук, за ад изследваме многото вълнуващи възможности за потребителите и за бизнеса", ​​пишат от банката.

Доклад, изготвен от JPMorgan посочва, че средната цена на виртуалната земя в метавселената се е удвоила от $6 000 на $12 000 само между юни и декември миналата година.

Банката прогнозира, че разходите за реклама във виртуалното пространство ще достигнат $18,4 милиарда годишно до 2027 година. Вече около $54 милиарда се харчат за виртуални стоки всяка година - това надвишава два пъти сумата, похарчена за закупуване на музика.

Експертите предполагат, че метавселената тепърва ще предоставя огромни икономически възможности, при които дигиталните стоки и услуги ще отбележат огромен подем.

JPMorgan Chase беше глобена с $200 милиона заради WhatsApp

Най-голямата банка на Wall Street беше глобена с $200 милиона заради WhatsApp

Това е нарушение на Федерален закон на САЩ