Най-добре платеният мениджър във Великобритания от няколко години е жена. А през последната година тя е получила една от най-големите заплати в корпоративната история на Обединеното кралство.

Създателката и главен изпълнителен директор на световната компания за залагания Bet365 Денис Коутс е получила възнаграждение от 421 милиона паунда през последната финансова година, приключила на 29 март, съобщава BBC.

В допълнение към тази сметка се добавят и 48 милиона паунда под формата на дивиденти, което прави общо 469 милиона паунда или 645 милиона долара за 12 месеца. Или образно казано на един ден от последната година Коутс е изкарвала по близо 1,8 милиона долара.

От компанията посочват, че това възнаграждение е "подходящо и справедливо" на фона на представянето на бизнеса през изминалата година. Въпреки това към дружеството са отправяни и доста критики, че подобна сума е прекалено голяма за един ръководител.

Денис Коутс създава уебсайта на Bet365 преди 20 години и през последните няколко такива е най-скъпоплатеният шеф на Острова. Също така тя е една от най-заможните жени във Великобритания и сред големите филантропи в страната, като дарява милиони чрез своята фондация.

Създателката на Bet365 е спечелила $422 милиона през последната година

Бизнес дамата, която печели по $1 милион на ден

Тя е единствената жена милиардер във Великобритания

Към финансовата година, приключила през март, възнаграждението на Куотс е било с над 50% по-високо от това за предходната година. Нещо повече - то е било по-голямо от полученото от шефовете на всички компании в индекса FTSE 100 взети заедно.

През миналата година продажбите на Bet365 са спаднали с 8% до 2,8 милиарда долара най-вече заради множеството отменени спортни събития в резултат на пандемията. Приходите са се свили със 74 на сто до 194,7 милиона долара.

Въпреки това от компанията посочват, че не са освободили или пуснали в отпуск свои служители.