Може би не много хора познават британката Денис Коутс по име. Тя обаче е сред най-влиятелните бизнес личности на Стария континент, като създател и главен изпълнителен директор на една от водещите световни компании за залагания Bet365. Нещо повече - тя е най-богатата дама в Обединеното кралство и една сред най-заможните в цяла Европа.

Само за тази година Коутс е спечелила общо 323 милиона паунда или 422 милиона долара под формата на заплата и дивиденти от акции, става ясно от документи, подадени от британския букмейкър, цитирани от Bloomberg.

Това означава, че тя е печелила по 1,156 милиона долара на ден през 2019 година или по близо 803 долара на минута.

Само годишната ѝ заплата възлиза на 276,6 милиона паунда или почти 362 милиона долара.Това я прави един от най-добре платените ръководители на компании и затвърждава позицията ѝ на най-богатата британка, показват данни на Bloomberg Billionaires Index.

Шефката на Bet365 получи $284 милиона за година

Мениджърът, който получава по 800 000 долара възнаграждение на ден

Тя е започнала като обикновена касиерка

Основана преди две десетилетия, днес Bet365 е сред водещите на световния бетинг пазар. Приходите на компанията са рекордни за последната година, приключила на 31 март. Те възлизат на над 3 милиарда паунда, а оперативната печалба е с 15% нагоре до 758,3 милиона паунда.

Нетното богатство на Денис Коутс също расте, като тя е мажоритарен собственик на компанията. Финансовото ѝ състояние възлиза на над 5 милиарда долара. Освен в Bet365, нейното семейство има участие още в компаниите Coates и Stoke City Foorball Club.

Тя е единствената дама сред 16-те милиардери, живеещи във Великобритания. Сред тях са още основателят на Virgin Group Ричард Брансън и собственикът на футболния клуб "Тотнъм" Джо Люис.