Закъсалият интернет гигант Yahoo, който е пред продаване, е бил принуден да увеличи близо 24 пъти разходите си за охрана на изпълнителния директор на компанията Мариса Майер и на семейството й заради появила се “заплаха” за сигурността им.

През миналата година американската корпорация е похарчила 544 061 долара само за това при разходи от 23 000 долара за 2014 г.

От Yahoo посочват, че охрана се осигурява на изпълнителния директор, докато тя е на работа в някоя от сградите на компанията, както и когато е на бизнес посещения и пътува.

Според ръководството на американската фирма високите разходи са оправдани, тъй като Мариса Майер отказвала да ползва частни самолети, когато имала работни пътувания, съобщава CNN Money.

Потенциалните купувачи оценяват Yahoo на $2 - 3 милиарда

Потенциалните купувачи оценяват Yahoo на $2 - 3 милиарда

Компанията се надяваше да получи доста повече

За сравнение през 2015 г. от Apple са похарчили 209 151 долара за охраната на Тим Кук, а компанията майка на Google - Alphabet – 303 142 долара, за да гарантира сигурността на президента си Ерик Шмит.

От друга страна обаче социалната мрежа Facebook не щади средства за охраната на Марк Зукърбърг, като през миналата година тя е струвала 610 454 долара. Рекорд в това отношение е направила технологичната компания Oracle, която е платила 1,5 милиона долара за охраната на президента си Лари Елисън.

В последно време изпълнителният директор на Yahoo отнесе много критики заради някои неоправдано високи разходи на фона на критичното финансово положение, в което се намира управляваната от нея корпорация.

Освен скъпата охрана, през миналата година Мариса Майер е похарчила 14 милиона долара за да купи къща за нея и семейството й.