Lego вече никога няма да бъде същата. За това настояват датското милиардерско семейство, което държи компанията. Те искат компанията да се откаже от тухличките си, правени от пластмаса.

"Трудно е за мен да го кажа. Дори не съм сигурен, че ще можем да продължим да поддържаме качеството, което ни се иска. Но това е, което искаме да направим и за което настоява собственикът на компанията", коментира главният изпълнителен директор на дружеството Нийлс Кристиансен пред Bloomberg.

Lego е контролирана от семейството на датския милиардер Кирк Кристенсен. Именно на неговите членове е планът цветните блокчета да започнат да се правят от "устойчиви материали" до 2030 година.

Тази промяна е част от по-голямата стратегия на компанията за борба със замърсяването, причинено от използването на пластмаса.

По думите на Нийл Кристиансен все още не е ясно дали тази промяна ще има негативен ефект върху печалбата на производителя. По неговите думи все още има редица "неизвестни", свързани с новия план за бизнеса на Lego.