Петимата досегашни прокуристи на dm България са новите управители на компанията. Андрей Петров, Анна Драганова, Евелина Великова, Цонка Иванова-Терзиева и Георги Търнев, които отговарят за ключовите ресори в дружеството, поемат управлението от австрийския управител Томас Кьок, който ще отговаря за новосъздаденото подразделение на dm в Италия заедно с Хуберт Крабихлер. Председател на управителите ще бъде Андрей Петров. Промените влизат в сила от 01 януари 2017 г.

С тази промяна ръководството на най-голямата верига за търговия с дрогерийни стоки в България ще бъде осъществявано от изцяло български екип. Ето кой влиза в него:

Андрей Петров

Снимка 271918

Встъпва в управлението на dm България като Председател на управителите. Той е част от ръководния екип на компанията още от нейното основаване през 2008 г. като отговаря за ресор "Експанзия", и ръководи съвместно с Евелина Великова отдел "Продажби". Андрей Петров е на 39 години.

Анна Драганова

Снимка 271919

Тя е част от ръководния екип на dm България от основаването на компанията. През годините е управлявала различни отдели, а към момента ръководи ресори "Финанси и Контролинг" и "Администрация".

Евелина Великова

Снимка 271920

Тя е част от ръководството на dm България от основаването на компанията през 2008 г. Нейни ресори са "Обучение и развитие" и "Филиална организация", а съвместно с Андрей Петров ръководи ресор "Продажби".

Цонка Иванова-Терзиева

Снимка 271922

Тя е част от ръководния екип, основал dm България и има богат опит в ритейл бранша. Още от основаването на компанията тя е ръководител на отдел "Маркетинг и снабдяване". В периода между 2013 г. и 2015 г. тя ръководи отдел "Продажби" заедно с Евелина Великова.

Георги Търнев

Снимка 271921

Той е част от екипа на dm България от 6 години. През 2010 година постъпва в компанията като Асортиментен мениджър, а от юни 2015 година 35-годишният Георги Търнев отговаря за ресорите "Логистика" и "Информационни технологии".