Най-голямата банка в Италия - UniCredit, обяви в началото на седмицата, че настоящият ѝ главен изпълнителен директор Жан Пиер Мустие ще остане на поста си.

Това съобщение от страна на финансовата институция идва след като в медийното пространство в Европа се появиха коментари, че той може да поеме конкурентната HSBC, пише Reuters.

"Наскоро UniCredit даде началото на нов план до 2023 година, с който целият мениджърски екип, включително Жан Пиер Мустие, са напълно ангажирани", се казва в съобщението.

Според източници на Reuters в края на миналата седмица самият Мустие се е отказал от "състезанието" за управлението на най-голямата европейска банка.

HSBC съкращава 35 000 души за 3 години

Най-голямата европейска банка съкращава 35 000 души за 3 години

Финансовата институция цели да намали разходите си с 4,5 милиарда долара

Същите тези източници по-рано коментираха пред агенцията, че той е бил разглеждан като един от вариантите за наследнит на главният изпълнителен директор на HSBC Ноел Куин. Преди дни от британската банка обявиха нов план за освобождаването на 35 000 служители и за съкращаване на разходите.

Мустие стана част от екипа на UniCredit през 2016 година. Той успя да помогне за ограничаване на разходите на финансовата институция и за свиване на портфейла ѝ с лоши кредити в труден за нея период.